Mais 2019: vroeg ras, vroeg zaaien, vroeg bestellen!

Alles draait om ‘vroeg’ in de aanloop naar het maisseizoen 2019. Een vroeg ras kiezen, vroeg zaaien en vroeg oogsten heeft belangrijke voordelen. Vroeg bestellen van een ras uit ons voorkeursassortiment geeft u bovendien meer zekerheid dat het gewenste ras voor u beschikbaar is en op tijd wordt geleverd.

Waarom een vroeg ras kiezen en vroeg zaaien?

Vroeg zaaien van een vroeg ras levert u belangrijke teelttechnische voordelen op:

  • Vroege bloei en daarmee minder droogterisico
  • Meer zetmeel
  • Vroeg oogsten verlaagt het oogstrisico en voorkomt doorgaans schade aan de bodem
  • Grotere slagingskans voor het vanggewas

Voorkeursassortiment 2019


Ons voorkeursassortiment voor 2019 bevat zowel vroege als middenvroege rassen. Daarmee is er voor alle praktijksituaties een passend ras beschikbaar.

Skandik: indrukwekkende praktijkresultaten in een droog jaar

In het segment vroege maisrassen vragen wij speciale aandacht voor Skandik. Dit vroege ras heeft zich in de praktijk overtuigend bewezen. Skandik combineert de beste landbouwkundige eigenschappen met topopbrengsten droge stof en zetmeel. Vooral in het zeer droge jaar 2018 liet Skandik zich van zijn beste kant zien. Het ras had relatief weinig last van de droogte, bleef naar verhouding lang groen en bevatte prima kolven. Landbouwkundig blonk Skandik uit door de beste tolerantie tegen builen- en kopbrand. Skandik bleek als een van de weinige rassen ongevoelig voor de extreme omstandigheden. Al met al is Skandik een geschikt ras voor iedere veehouder, onder alle omstandigheden: een echte allrounder.

Keuzeschema

Het onderstaande keuzeschema helpt u de juiste keuze te maken voor uw bedrijf. 

Voor verder adviezen, of vragen naar andere soorten, neemt u dan contact op met het kantoor van Agrarisch Centrum Snijders Jager.